Τελευταία Νέα

Πρωταθλήματα 2022-2023 και Προκριματικοί για Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα

 

May be an image of 4 people and text that says 'ΣΥΛΛΟΓΩΝ HELLAS MACOO PÉTANGUE 2017 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2022-2023 TaT, Ντουμπλετες, Τριπλέτες ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ TaT, Ντουμπλέτες ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ Τριπλέτες Ανδρών Βετεράνων ΕΛΛΑΣ 7-8-9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ'

Το τριήμερο 7-8-9 Απριλίου ήταν ένα τριήμερο γεμάτο πετάνκ με πολλές ωραίες στιγμές και συγκινήσεις. Κρίθηκαν οι τίτλοι των πρωταθλητών στο 1vs1, 2vs2, 3vs3 και οι προκρίσεις στις αντίστοιχες κατηγορίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπενίν και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία.

Στο 1vs1 ο Αλέξανδρος Μωραίτης από το Σύλλογο των Χανίων επικράτησε και έφτασε στην  1η θέση, με 2ο το Λουκά Ανδριανό, πάλι από τα Χανιά και 3ους τους Νίκο Κωνσταντίνου και Νότη Πλάκα από το Attica Petanque Club. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή για πρώτη φορά στα Πρωταθλήματα ΤαΤ, 4 παιχτών από τον Σύλλογο των Φίλων Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης (Αμανατίδης, Γιαννακούδης, Αμανατίδης, Ντιτζόγλου)

May be an image of 3 people and people golfing

May be an image of 6 people

Ακολούθησε η δεύτερη αγωνιστική ημέρα το Σάββατο με το πρωτάθλημα 2vs2. Αγωνίστηκαν συνολικά 32 παίχτες και την πρώτη θέση κατέλαβαν ο Αλέξανδρος Μωραίτης και ο Σταύρος Τσώτρης από τα Χανία, τη 2η ο Χρήστος Μαυρέας με την Brigitte Perfahl και την τρίτη οι Κλεοπάτρα Μαυρίκου και Κατερίνα Θεοχάρη και Γιάννης Γιακουμής με το Δήμο Κρουστάλλη, όλοι παίχτες του Attica Petanque Club. Αυτή τη φορά, στα πρωταθλήματα 2vs2 έλαβαν μέρος ακόμα 2 ομάδες από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από το Σύλλογο "Ελλάνιος Ζευς" (Μπαχάς, Γεωργόπουλος, Αυδή, Αυδή) που σίγουρα απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες από τη διοργάνωση και απέδειξαν με την παρουσία τους ότι η Εδαφοσφαίριση στη Βόρεια Ελλάδα θα βρίσκεται από εδώ και πέρα σε μια μόνιμα ανοδική πορεία.


May be an image of 14 people

 

Από τις πρώτες 2 ημέρες αγώνων προέκυψε και η αθροιστική ατομική κατάταξη η οποία διαμορφώθηκε ως εξής:

Σύνολο:
--------
Μωραίτης 16
Κωνσταντίνου 11
Γιακουμής 10
Ανδριανός 8
Τσότρης 8
Μαυρέας 7
Κρουστάλλης 6
........
Τελικά, καθώς οι Νίκος Κωνσταντίνου και Γιάννης Γιακουμής παραιτήθηκαν της διεκδίκησης, οι εκπρόσωποι της χώρας μας στο προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι η χρυσή δυάδα των Μωραίτη-Τσότρη!
May be an image of 2 people and beard

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα με την κατηγορία 3vs3. Εκεί η ομάδα των Μαυρέα, Γιακουμή Κ., Γιακουμή Γ. επικράτησε με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και προκρίθηκε για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Γαλλία. Στη δεύτερη θέση, πάλι από το Attica Petanque Club, οι Κλεοπάτρα Μαυρίκου, Κατερίνα Θεοχάρη και Διονύσης Νικολάου. Ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι ομάδες των Χανίων Ανδριανός, Γλαμπεδάκης, Αποστολάκης και Τσότρης, Μωραίτης, Χατζησωτηράκης. 

 
 
May be an image of 4 people
 
Στις 3 ημέρες των αγώνων συμμετείχαν συνολικά 45 αθλητές από 6 συλλόγους:
Athens Petanque Club, Attica Petanque Club, Chania Petanque Club, Ελλάνιος Ζευς, Φίλοι Σιδηροδρόμων Θεσσαλονίκης και Hellenic Team Kalamata.
May be an image of 6 people

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, και ιδιαίτερα τον κο Μιχάλη Τράκα και το τμήμα τοξοβολίας του ΓΑΣ Χολαργού και τον κο Ζαντιώτη για την παραχώρηση του γηπέδου. Ήταν μια πολύ καλή και δυνατή διοργάνωση, με πολύ ενδιαφέρον και μια πολύ καλή προετοιμασία όλων αγωνιστικά και οργανωτικά για τις μεγάλες εκδηλώσεις της καλοκαιρινής σεζόν και τους επόμενους αγώνες που θα γίνουν σε όλη την Ελλάδα.

 May be an image of 9 people and frisbee


May be an image of text that says 'Attic HELLAS MAvE HELLAS HELLAS HELLAS ×'