Τελευταία Νέα

Ψάξε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων



Ψάξε πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων

 Πριν λίγες μέρες θέλοντας να γράψω ένα άρθρο στη σελίδα της Ένωσής μας, διαπίστωσα κάτι που με βρήκε απροετοίμαστο. Η σελίδα δεν ήταν πια ανάμεσα στα συνδεδεμένα με το λογαριασμό μου blogs. Αρχικά μια στιγμιαία έκπληξη, μετά συνειδητοποίηση κι ένα αυθόρμητο "ρε τον ...αθεόφοβο, έφτασε και μέχρι εκεί".  

Είχα κλειδωθεί απροειδοποίητα, με απόφαση κάποιου, έξω από μια σελίδα στην οποία τον τελευταίο χρόνο είχα δώσει μορφή και πνοή και η οποία αποτελούσε σημείο αναφοράς για τα δρώμενα και τις ενέργειές  μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. 

Αμέσως γύρισα στα email μου, σκέφτηκα ότι ο... δράστης θα είχε τουλάχιστον την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μου στείλει ένα αντίγραφο του περιεχομένου και της διαμόρφωσης  που είχα κάνει. Αποδείχτηκα υπεραισιόδοξος.

Αποφάσισα ότι αυτό που έπρεπε, και είχα καθήκον απέναντι στον εαυτό μου και στα άλλα μέλη της Ένωσης, να κάνω ήταν να ξαναφτιάξω από την αρχή τη σελίδα σε μια νέα διεύθυνση.  Mια νέα αρχή.  Παράλληλα όμως να μην χαθεί τίποτα απολύτως από αυτά που καταφέραμε, με τόσο κόπο,αγάπη και μεράκι για το Petanque, τη χρονιά αυτή. Ξεκίνησα λοιπόν σιγά σιγά, μία-μία δημοσίευση, άρθρο προς άρθρο και φωτογραφία προς φωτογραφία να ξαναχτίζω τη σελίδα μας. Γρήγορα, χωρίς να καταλάβω πώς, ένιωσα ότι απ' όλα τα αρνητικά συναισθήματα που ήρθαν στην αρχή τίποτα δεν είχε μείνει. Μονάχα η ευχαρίστηση που νοιώθει κανείς όταν οι αναμνήσεις ζωντανεύουν και τον ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο, σε στιγμές που μοιράστηκε με οικογένεια και φίλους  σε όλη την Αττική, στη Μπρατισλάβα, στα Χανιά ή στο Κεμέρ.

Όλους αυτούς τους φίλους, συναθλητές και συνοδοιπόρους θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ, και περισσότερο ίσως τον Αυγουστίνο Μίχαλο, που με τις ενέργειές του με οδήγησε σε αυτή την δημιουργική ανασκόπηση μιας γεμάτης με Petanque χρονιάς.

Σας καλωσορίζω όλες και όλους στο νέο "σπίτι" της Ένωσής μας,