Τελευταία Νέα

Διεθνές τουρνουά Χανίων - Grand Prix

12ο Διεθνές Τουρνουά Χανίων - Grand  Prix


 

 

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου η Διεθνής συνάντηση στα Χανιά που φέτος για πρώτη φορά είχε διάρκεια μιας εβδομάδας με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Το παρόν έδωσαν ομάδες από διάφορες χώρες, όπως Μονακό, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο και φυσικά Ελλάδα, ενώ ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχώριζαν φυσικά αυτές των πρωταθλητών από το Μονακό, Remy Galleau και Tanguy Penin, μια ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο Πετάνκ Χανίων και το ελληνικό πετάνκ γενικότερα. Αρχικά διοργανώθηκε τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον Διεθνή Πρωταθλητή από το Μονακό, Remy Galleau, ο οποίος μύησε τους συμμετέχοντες στις τεχνικές του πλασαρίσματος, του χτυπήματος αλλά και στην τακτική του παιχνιδιού. Στη συνέχεια διεξήχθη ο διαγωνισμός Tir de Precision και ακολούθησαν Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή οι αγώνες σε ντουμπλέτες και τριπλέτες με τη συμμετοχή 16 ομάδων και 35 συνολικά αθλητών.

Δεν είναι η πρώτη φόρα που ο σύλλογος Πετάνκ Χανίων φιλοξένησε ομάδες πετάνκ από το εξωτερικό γιατί και κατά το παρελθόν είχαν έρθει ομάδες από τη Δανία, Ολλανδία, Μογγολία, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ρωσία,  και από την Αγγλία στα προηγούμενα διεθνείς τουρνουά στα Χανίων. «Θα γίνει θεσμός ο αθλητικός τουρισμός μέσω του Πετάνκ στα Χανιά μετά από την συμμετοχή της ομάδας από το Μονακό», τόνισαν οι δυο  παγκόσμιοι πρωταθλητές πετάνκ Remy Galleau και Tanguy Penin γιατί εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του πάρκου,  της θάλασσας, και της οροσειράς των «Λευκών Ορέων»  σε συνδυασμό με την κρητική φιλοξενία και το «καλό»  πετάνκ που είχαν να επέδειξαν οι αθλητές του Συλλόγου Χανίων. Ο Πρόεδρος του συλλόγου Λουκάς Ανδριανός ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ.  David Mason, πρόεδρος του συλλόγου πετάνκ “Nomads Petanque club” γιατί έρχεται κάθε χρόνο από την Αγγλία με τις ομάδες του και δεν δίστασε να δηλώσει την ικανοποίηση του για  τη διοργάνωση το τουρνουά. Υποσχέθηκαν όλοι να επιστρέψουν ξανά με πιο πολλούς αθλητές την επόμενη φορά.

Ειδικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

Στην κατηγορία «ατομικό βολή ακριβείας» που έγινε την Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021

-την πρώτη θέση κατέκτησε ο Tangyu Penin (Σύλλογο Πετάνκ Monaco).

-την δεύτερη θέση κατέκτησε o Remy Galleau ( (Σύλλογο Πετάνκ Monaco).

-την τρίτη θέση κατέκτησε o Leandre (Σύλλογο Πετάνκ Γαλλίας).

Το υψηλότερο βαθμό  στο ατομικό βολή ακριβείας έκανε ο Λουκάς Ανδριανός με 40 πόντους.





-Στην κατηγορία «ομαδικό ντουμπλέτες» που έγινε την Παρασκεύη 10 Σεπτεμβρίου 2021

-την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα με τον Leandre  (Σύλλογο Πετάνκ Γαλλίας) και τον Ιωάννη Γιακουμή (Σύλλογο Πετάνκ Αττικής).

-την δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα με τον Tanguy Penin (Σύλλογο Πετάνκ του Monaco) και τον Benjamin Barde (Σύλλογο Πετάνκ Γαλλίας).

-την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα με τον Λουκά Ανδριανός και τον Αντώνη Γλαμπεδάκης (Σύλλογο Πετάνκ Χανίων).

-Στην κατηγορία «ομαδικό τριπλέτες» που έγινε το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

-την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα με τον Remy Galleau, Tangyu Penin, Jean Galleau (Σύλλογο Πετάνκ του Monaco),  και τον Ιωάννη Ανδριανό (Σύλλογο Πετάνκ Χανίων)..

-την δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα με την Pascale Montorio,  Nicole και Daniel (Σύλλογο Πετάνκ Γαλλίας)..

-την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα με τον Leandre, Benjamin (Σύλλογο Πετάνκ Γαλλίας) και τον Ιωάννη Γιακουμή (Σύλλογο Πετάνκ Αττικής).

 




Σημειώνεται ότι οκτώ  παίκτες του Συλλόγου Χανίων (Αγγελική Στεργίου, Σταύρος Τσότρης, Ιωάννης Αποστολάκης, Γιώργος Παλιουδάκης, Αντώνης Γλαμπεδάκης, Λουκάς Ανδριανός, Γιώργος Χατζησωτηράκης, και Αλέξανδρος ΜοραΪτης) προκρίθηκαν στους προκριματικούς αγώνες της ομοσπονδίας πετάνκ Ελλάδος και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα Eurocup/Fedcup 2021 που θα λάβει μέρος στη Γαλλία, Saint Yrieix, στις 5-9 Δεκεμβρίου 2021.

 

Ο Σύλλογος Πετάνκ Χανίων ευχαριστεί θερμά τους ευγενικούς υποστηρικτές του συλλόγου: το Δήμο Χανίων και το Δήμο Πλατανιά καθώς και τις επιχειρήσεις «Terra Creta», «Βοτανικό Πάρκο & Κήπο της Κρήτης», την  «ANEK Lines- Blue Star Ferries|», τη «Νέα Τηλεόραση» και την εφημερίδα «Τα Χανιώτικα-Νέα». Ο Σύλλογος Πετάνκ Χανίων επιδιώκει την διάδοση του αθλήματος σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο και καλεί οποιονδήποτε επιθυμεί  να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή ως χορηγός να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους στο petank.chania@gmail.com (www.petanque-chania.eu) και να προωθήσουν αυτό το νέο άθλημα που αρχίζει να μαγεύει μικρούς και μεγάλους στα Χανιά.