Τελευταία Νέα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3vs3 Ανδρών

 


Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Νοεμβρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα 3VS3 στην Santa Susanna της Ισπανίας. Το παρόν έδωσε φυσικά, όπως σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις από το 2016, και η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γιάννη Αποστολάκη, Γιώργο Χατζησωτηράκη, Χρήστο Μαυρέα και Γιάννη Γιακουμή και προπονητή τον Κώστα Γιακουμή, ενώ στο πρωτάθλημα χτυπήματος ακριβείας Tir de Precision έλαβε μέρος ο Γιάννης Γιακουμής. 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 18.11 με το Tir De Precision, όπου ο Γιάννης Γιακουμής σημείωσε εξαιρετική εμφάνιση και με 30 πόντους χάρισε στην Ελλάδα την 20η θέση ανάμεσα σε 48 χώρες. 
Οι αγώνες συνεχίστηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο με το ελβετικό σύστημα στις τριπλέτες. Τα αποτελέσματα της ελληνικής ομάδας:

1) Νορβηγία - ΕΛΛΑΔΑ 13-0

2) ΕΛΛΑΔΑ - Αγγλία 7-13

3) Σκωτία - ΕΛΛΑΔΑ 13 - 5

4) ΕΛΛΑΔΑ - Ουαλία 13 - 9

5) Μεξικό - ΕΛΛΑΔΑ 8 - 13

Η ελληνική ομάδα λοιπόν πέτυχε 2 νίκες στους 5 αγώνες και δεν προκρίθηκε στους τελικούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος για μια νίκη, αφού 3 νίκες ήταν απαραίτητες για κάτι τέτοιο. Συνέχισε στο Κύπελλο Εθνών όπου αγωνίστηκε σε όμιλο με αντιπάλους την Βουλγαρία και την Σλοβακία.

- Βουλγαρία - ΕΛΛΑΔΑ 10 - 13

- ΕΛΛΑΔΑ - Σλοβακία 11 - 12

Μπαράζ: Βουλγαρία - ΕΛΛΑΔΑ 13 - 1

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στο Tir De Precision κέρδισε με καταπληκτική εμφάνιση ο Dylan Rocher ενώ παγκόσμια πρωταθλήτρια στις τριπλέτες αναδείχθηκε η Γαλλία. 
Παράλληλα με τους αγώνες έλαβαν χώρα και οι αρχαιρεσίες για την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ενώ την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα είχαν διεξαχθή στο ίδιο μέρος τα παγκόσμια πρωταθλήματα γυναικών και νέων με νικητές την Ταϋλάνδη και τη Γαλλία αντίστοιχα.

Η διοργάνωση, παρά τα όποια προβλήματα, ήταν μια καταπληκτική προσπάθεια από πλευράς των Ισπανών διοργανωτών που κατάφεραν σε τόσο μικρό διάστημα να διοργανώσουν 3 παγκόσμια πρωταθλήματα. Το ισπανικό κοινό ήταν πραγματικά μοναδικό, τα εισιτήρια ήταν sold out  καθημερινά και οι Ισπανοί φίλοι του πετάνκ γέμιζαν το στάδιο με φωνές και τραγούδια υποστηρίζοντας τους αγαπημένους τους παίχτες

Μια ωραία εμπειρία για όλους μας, και μια επιτυχημένη από κάθε άποψη αποστολή.